Microleder
#Ledersoorten #Textielsoorten

Microleder

Publicatiedatum 4 april 2021
Bewerkt op 23 april 2024

Geniet van de voordelen van stof én leer

Wil jij een meubelstoffering die sterk, zacht én onderhoudsvriendelijk is? Dus de voordelen biedt van stof én leer? Dan is microleder wellicht precies wat je zoekt. Het is gemaakt van een onderlaag van ledervezels en een bovenlaag van microvezel en is daardoor een mooie mix van positieve eigenschappen.

Microleder heeft een zachtglanzende uitstraling en de keuze in kleur is groot. 

Happy@Home heeft drie soorten microleder in het assortiment: Corsica , Taurus en Nevada

Eigenschappen

Microleder bestaat uit een onderlaag van ledervezels en een bovenlaag van microvezel (100% polyester). De ledervezels zijn afkomstig van ongebruikte delen van een leren huid. De restanten worden niet weggegooid, maar vermalen tot ledervlokken. Deze vlokken worden samengeperst tot een stevige basismateriaal. Op deze basis van leervlokken wordt een bovenlaag van microvezel gelijmd. Het eindresultaat is microleder: een sterk, maar soepel materiaal dat uitermate geschikt is als meubelbekleding.

Microleder heeft dezelfde luxe uitstraling als echt leder, maar is een stuk goedkoper. In tegenstelling tot echt leer, voelt het materiaal warm en zacht aan. Bovendien is microleder onderhoudsvriendelijk en erg geschikt voor intensief woongebruik.

Onderhoud & garantie

Onderhoud

✓ Microleer is over vrij gemakkelijk in onderhoud, zonder gebruik van schoonmaakmiddelen. het materiaal is meestal tijdens de productie al behandeld met een vuilafstotend product. Komt er toch onverhoopt een vlek op, dep die dan op met een licht vochtige doek. Wrijf niet, want dan dringt de vlek juist dieper in de bekleding.

✓ Zeker in het begin kunnen door wrijving wat vezels loskomen. Dit zogenaamde 'pillen' is normaal en komt vaak door wat statische lading. Hoe droger het in huis is, hoe meer kans op pilling. Probeer dan ook altijd de luchtvochtigheid in je huis hoog genoeg te houden (tussen de 60 en 65%). Dit is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor je meubelen. De luchtvochtigheid kun je al beïnvloeden door bijvoorbeeld planten in huis te zetten, een bakje met water aan de verwarming te hangen of het huis goed te ventileren. Houdt het probleem toch aan, dan raden wij aan een pillingapparaat te kopen.

✓ Zit je vaak op dezelfde plek, bijvoorbeeld voor de tv, dan zul je dat na verloop van tijd zien doordat de bekleding daar begint te glanzen. Zo'n zogenaamde zitspiegel kun je verminderen door de stof heel licht te benevelen met lauw water uit een plantenspuit en de plek vervolgens zacht op te borstelen met een kledingborstel. Zo richten de platgedrukte vezels zich weer op. Deze behandeling kun je herhalen als de zitspiegel weer te opvallend wordt.

Garantie

Wil je je echt geen zorgen meer hoeven maken over je meubels, sluit dan ons CARE+ Plan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Onze Care Professionals zijn altijd telefonisch en schriftelijk bereikbaar voor deskundig advies. En kom je er niet telefonisch uit? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.

Corsica

Eigenschappen

Microleder Corsica bestaat voor 70% uit leder en 30% uit polyester. De bekleding is geschikt voor intensief woongebruik.

Lichtechtheid
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik
Kleuren

staal_corsica_darK_green_kartel.jpg

  • Antraciet
  • Bruin
  • Cognac
  • Donkergroen

Taurus

Eigenschappen

Microleder Taurus bestaat voor 40% uit leder en 60% uit polyester. Maak je intensiever gebruik van je meubelen, dan is Taurus de juiste keuze voor jou. Bijkomend voordeel? De bekleding is antistatisch. 

Lichtechtheid score-5.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-4.jpg
Kleuren

staal_taurus_cognac_wave.jpg

  • Cognac
  • Grijs
  • Kiezel
  • Off-black
  • Olijf

Nevada

Eigenschappen

Microleder Nevada heeft een backing van 70% ledervlokken-mix en 30% polyester. De toplaag is gemaakt van 100 % polyester. De Nevada bekleding is geschikt voor normaal woongebruik en heeft als bijkomend voordeel dat de bekleding waterafstotend is .

Lichtechtheid score-4.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-3.jpg
Kleuren

Nevada lever.png

• Antraciet
• Desert
• Kiezel
• Lever
• Off-black
• Olijf

Ook interessant...