Vijf ideeën voor het inrichten van een open kast
#Tips

Vijf ideeën voor het inrichten van een open kast

Publicatiedatum 23 maart 2022

Een open kast heb je in vele soorten en maten. Denk aan een buffetkast, een stellingkast of een boekenkast.

Hoewel sommige kasten een bepaalde naam of een doel hebben, kun je natuurlijk creatief met de inrichting omgaan. Want dan maak je de open kast een echte blikvanger in je kamer!

1. Een stijlvolle open tv kast in je zitkamer

Als je kiest voor een tv kast zonder deurtjes, heb je leuke mogelijkheden bij het inrichten van een open tv meubel. Naast de tv heb je bijvoorbeeld ruimte om een paar mooie fotolijstjes neer te zetten. Maak een leuke collage van verschillende afmetingen van de lijstjes en wissel de familiefoto's af met een foto van een dierbare vakantieherinnering. Houd je meer van een natuurlijke inrichting? Kijk dan naar een set aardewerken vaasjes waar je een paar mooie graspluimen in schikt. In de open vakken van de kast leg je een opvallende opbergdoos of je zet een kunstwerkje in de vorm van een beeldje neer.

2. Tover praktische meubels om naar gezelligheid

Een boekenkast inrichten vraagt op het eerste oog weinig fantasie. Zeker als je veel boeken hebt, moet het geen probleem zijn om de kast te vullen. Voor een gezellige aanblik is het wel leuk om de boeken af te wisselen met accessoires. Dan heb je een onderbreking van de lange rij boeken en het geeft je kamer wat extra gezelligheid. Kijk eens naar leuke decoraties zoals bijvoorbeeld een mooie glazen vaas. Zeker als je een stijlvol design in de vorm van gekleurd glas neerzet, hoef je het niet eens te vullen met een boeket bloemen.

3. Een open kast als familiestamboom
3. Een open kast als familiestamboom

Ook in dit type kast staan fotolijstjes heel mooi. Het geeft een beetje leven aan het geheel en dus extra gezelligheid in je woonkamer. Hier kan je een originele stamboom van je kast maken met allerlei kleurrijke fotolijstjes in verschillende vormen en maten.

4. Maak je servieskast onderdeel van je woonkamer

Voor het opbergen van je serviesgoed en je glaswerk mag een buffetkast niet ontbreken. Deze heb je ook in vele modellen. Het inrichten van een open kast met serviesgoed kan een hele uitdaging zijn. Maar als je een paar opvallende schalen of mokken in het open gedeelte zet, dan heb je altijd iets moois om naar te kijken. Kies bijvoorbeeld voor een set van vier aardewerken mokken of keramieken soepkommen. Met een kleurrijk uiterlijk vallen ze mooi op tegen het hout van de kast. Om het geheel af te maken zet je op de kast een bloempot in dezelfde kleur, of van hetzelfde materiaal. Je kunt hier een hangplantje inzetten, zodat je ook nog wat groen in huis haalt.

Je glaswerk, best achter een vitrine, kan je mooi rangschikken per soort en grootte. Hou een paar lege (of volle) wijnflessen aan de kant en schik die tussen de glazen her en der voor een mooi effect

5. Accessoires vormen de finishing touch

Kies een open kast die bij de rest van de meubels en de stijl van je inrichting past. Met de juiste accessoires maak je de kamer niet alleen een stukje gezelliger. Je maakt op deze manier van je huiskamer een plek waar je je thuis voelt.

Schrijf je nu in!

Meld je aan voor de Happy@Home nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen in wonen? Schrijf je dan nu in en ontvang regelmatig ons laatste nieuws in je mailbox.

Veelgestelde vragen

Hoe richt je een open tv-kast in?

Er zijn een aantal leuke manieren om een open tv-meubel in te richten. Naast de tv heb je een mooie ruimte om bijvoorbeeld een aantal fotolijstjes neer te zetten. Maak een collage met foto’s van familieleden en wissel deze af met foto’s van dierbaren of leuke vakantieherinneringen. Is dit niet helemaal je ding? Ga dan voor een set aardewerk vaasjes waar je een paar mooie graspluimen in schikt of een kunstwerkje in de vorm van een beeld. 

Hoe richt je een boekenkast leuk in?

Een boekenkast is niet alleen functioneel, maar ook een mooie blikvanger. Naast boeken is het namelijk leuk om een aantal accessoires in de kast te plaatsen. Op deze manier geeft de boekenkast wat extra gezelligheid in huis. Een voorbeeld van een mooie accessoire voor in een boekenkast is een stijlvol design in de vorm van gekleurd glas.

Hoe richt je een buffetkast in de woonkamer in?

Bij het inrichten van een buffetkast is het belangrijk om een aantal opvallende schalen of mokken in het open gedeelte te zetten, zo heb je altijd iets moois om naar te kijken. Kies bijvoorbeeld voor een set van vier aardewerken mokken of keramieken soepkommen. Met een kleurrijk uiterlijk vallen ze mooi op tegen het hout van de kast.

Waarom vormen accessoires de finishing touch in de woonkamer?

Met de juiste accessoires in jouw woonkamer maak je het een stuk gezelliger. Daarnaast creëer je op deze manier een plek waar je je helemaal thuis voelt. Plaats de accessoires bijvoorbeeld in een open kast die bij de rest van de meubelen en de stijl van je inrichting past.

Ook interessant...