Een vitrinekast of buffetkast inrichten doe je zo
#Tips

Een vitrinekast of buffetkast inrichten doe je zo

22 april 2022

Heb je net een nieuwe vitrine- of buffetkast gekocht en staat deze op een mooie plek in je woonkamer? Maak de kast dan de blikvanger van je kamer door deze helemaal in de stijl van je interieur in te richten.

Door leuke accessoires toe te voegen, geef je de kast bovendien een extra persoonlijk tintje.

Een eigen stijl voor iedere kastsoort

Kasten zijn er in alle soorten en maten. Als je een dichte kast hebt, dan zet je er vaak een tv op en hoef je verder niet na te denken over de vraag wat je verder nog in de kast neerzet. Met de gesloten deurtjes is het vooral een praktische oplossing voor al je spulletjes die je goed op wilt bergen. Bij het inrichten van een open kast wil het oog natuurlijk ook wat. Bovendien geeft een kast met open vakken of een glazen deur, een ruimtelijke aanblik. Iedere soort kast vraagt echter om een eigen inrichtingsstijl.

Glazen vitrinekast inrichten

Bij het inrichten van een vitrinekast houd je er rekening mee dat je met meerdere glazen legplanken te maken hebt. Dat kan goed van pas komen als je de aandacht wilt vestigen op datgene dat je in de kast zet. Bijvoorbeeld je collectie antieke cocktailshakers of een paar bijzondere kunstvoorwerpen. Maar als je daar niet de hele kast mee vult, dan is het ook belangrijk dat de spullen die je er verder nog inzet, niet verloren gaan tussen het glas. Bovendien moeten ze goed passen bij het houten profiel van de wand. Kies daarom voor een inrichting in een contrasterende kleur en van opvallend materiaal. Bijvoorbeeld een groene plant in een kleurrijke, aardewerken pot.

Buffetkast inrichten met jouw favoriete servies

Niet alleen meubelen zoek je met zorg uit. Ook je servies is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse leven. Geef het daarom ook de aandacht dat het verdient en zet het in een mooie buffetkast. Het kenmerk van een buffet- of servieskast is dat de bovenzijde van de kast bestaat uit dubbele deuren met glas. De onderzijde van de kast bevat vaak lades of dichte deurtjes. Door het brede model kun je hier niet alleen veel in opbergen, je kunt je servies er ook mooi in uitstallen. Stapel de borden en schoteltjes netjes op elkaar en zet een paar mooie sierborden tegen de achterzijde van de kast. Dat kunnen schalen zijn die bij je servies horen. Maar het is ook net zo mooi om als decoratie een bord te kiezen dat je gewoon heel mooi vindt en dat past bij de stijl van je inrichting.

Maak je woonkamer gezellig met de juiste inrichting

Kies een vitrine- of buffetkast die past bij de overige meubelen. Stem dus de houtkleur en de stijl van de kast af op de rest van je interieur. Je kunt hierbij kiezen voor een landelijke stijl waarbij de kast helemaal van hout is. Met metalen, zwarte handgrepen aan de servieskast geef je er een industriële draai aan. Het inrichten van een buffetkast hoef je niet in een keer af te ronden. Kijk op je gemak rond welke woonaccessoires je aanspreken en wat je goed bij elkaar vindt passen. Denk bijvoorbeeld aan mooie fotolijstjes, kunstbloemen of een gezellig theelichtje. Jouw buffetkast inrichten kan je ook in de stijl van het seizoen doen. Wissel dan de accessoires af, zo geniet je iedere dag extra van je mooie kast en heb je steeds weer andere items in de spotlight.

Schrijf je nu in!

Meld je aan voor de Happy@Home nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen in wonen? Schrijf je dan nu in en ontvang regelmatig ons laatste nieuws in je mailbox.