Met deze meubelen creëer je een tijdloos interieur
#Trends

Met deze meubelen creëer je een tijdloos interieur

Publicatiedatum 12 april 2022

De inrichting van je woonkamer zoek je met zorg uit. Je wilt niet alleen banken en fauteuils die lekker zitten, het moet natuurlijk ook helemaal naar je smaak zijn. Het is dan ook niet zo dat je ieder jaar een nieuw interieur uitzoekt.

Tijdloze meubelen waarbij je je helemaal thuis voelt zijn een ideale uitkomst om lang van jouw interieur te genieten zonder dat het gaat vervelen. Hier let je op bij het uitzoeken van een tijdloos modern interieur.

Een rustige basis

Een tijdloos interieur wordt niet alleen bepaald door tijdloze meubelen. Ook de kleuren spelen een grote rol. Vaak wisselen de trendy kleuren ieder jaar. Je kunt natuurlijk niet altijd met deze trends meegaan door de muren van de woonkamer ieder jaar weer een andere kleur te geven of opnieuw te behangen. Je houdt de basiskleuren in de woonkamer dan ook het best neutraal en tijdloos. Tijdloze kleuren zijn bijvoorbeeld grijs, blauw, groen, zwart en wit. Hier passen veel soorten meubelen en woonstijlen bij.

Tijdloos en gezellig

Dat een woonkamer tijdloos is, hoeft niet te betekenen dat je inrichting een karakterloze uitstraling moet hebben. Je maakt alleen de keuze om niet aan alle modegrillen mee te doen. Een tijdloze woonkamer heeft meubelen die opvallen door hun eenvoud. Dat kan in verschillende vormen zijn. Het ontwerp is bijvoorbeeld strak en simpel, zonder ingewikkelde details. Daarnaast zijn de materialen waar de tijdloze meubelen van gemaakt zijn gemakkelijk met andere soortgelijke materialen te combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout. Meubelen van hout, zoals een eettafel of een bijzettafel, hebben bovendien strakke lijnen. Dat maakt dat ze nog beter passen in een tijdloos design. Met de warme uitstraling van het hout schep je ook nog een gezellige sfeer in de woonkamer.

Stem de meubelen op elkaar af

Geef je woonkamer een rustige uitstraling door de meubelen goed op elkaar af te stemmen. Hoe beter de meubelen bij elkaar passen, hoe prettiger het natuurlijk aanvoelt. Kijk daarom ook bijvoorbeeld of de kleur van de bank past bij de bekleding van de eetkamerstoelen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door de bank in het antracietgrijs te kiezen en de eetkamerstoelen een lichtgrijze bekleding te geven. Natuurlijk hoeft niet alles in dezelfde tint. Plaats een comfortabele stoel in de zitkamer in een warme kleur, bijvoorbeeld bordeauxrood en het is de blikvanger van je kamer. Denk ook na over het soort bekleding die je graag wilt hebben. Hou je van stof of vind je leer mooi? Ook dat kan mee bepalen hoe tijdloos je interieur eruitziet.

Neem de tijd en kies je favoriete meubelen

Een tijdloos interieur kan jaren mee. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt om na te denken over de meubelen die je uitkiest. Je wilt natuurlijk dat de meubelen mooi staan en lekker zitten. Bovendien moet je ze over een paar jaar ook nog steeds mooi vinden. Als je de keuze eenmaal hebt gemaakt en de inrichting compleet hebt, is het tijd om de accessoires uit te kiezen. Met planten, fotolijstjes en leuke kunstwerken maak je de inrichting naast tijdloos ook nog extra gezellig en persoonlijk.

Schrijf je nu in!

Meld je aan voor de Happy@Home nieuwsbrief

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen in wonen? Schrijf je dan nu in en ontvang regelmatig ons laatste nieuws in je mailbox.

Veelgestelde vragen

Wat vormt de basis van een tijdloos interieur?

Een tijdloos interieur wordt niet alleen bepaald door tijdloze meubels, ook kleuren spelen een grote rol. De trendy kleuren veranderen vaak ieder jaar, maar je kunt natuurlijk niet ieder jaar je muren opnieuw verven. Daarom is het kleurgebruik van vaak best neutraal en tijdloos. Denk hierbij aan kleuren als zwart, wit, blauw, grijs en groen.

Is een tijdloze woonkamer ook gezellig?

Tijdloze meubels zijn vaak eenvoudig en vallen hierdoor ook op. Verder zijn dit soort meubels vaak gemakkelijk te combineren. Denk bijvoorbeeld aan meubels van hout, een eettafel of een bijzettafel. Met de warme uitstraling van het hout schep je meteen een gezellige sfeer in de woonkamer. Zo kun je met een aantal kleine aanpassingen een groot verschil maken in de sfeer van de woonkamer.

Hoe creëer je een rustige uitstaling in de woonkamer?

Het afstemmen van meubels op elkaar is een simpele manier om een rustige sfeer in de woonkamer te creëren. Hoe beter de meubels bij elkaar passen, hoe prettiger de sfeer aanvoelt. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur van de bank en je eetkamerstoelen. Ga dan zelf na of de kleuren en materialen bij elkaar passen.

Wat mag je niet vergeten bij het aanschaffen van tijdloze meubels?

Wat vooral belangrijk is bij het aanschaffen van tijdloze meubels is: tijd. Neem vooral genoeg tijd om na te denken welke meubels je uitkiest. Je wil natuurlijk dat de meubels leuk staan en dat je ze over een paar jaar nog steeds mooi vindt. Verder mogen leuke woonaccessoires natuurlijk ook niet vergeten worden.

Ook interessant...